Priporočeni nasveti za obvladovanje stresa:

  1. Poiščite situacije, ki so za vas stresne in jih poskušajte preprečiti ali se jih naučite obvladati.
  2. Živite zdrav življenjski slog.
  3. Izrazite svoje občutke ter se naučite reči “ne”.
  4. Postavite si realne in dosegljive cilje.
  5. Poiščite si hobi, ki vas zabava in sprošča.
  6. Naučite se tehnik za sproščanje.

Zdravilo je v državah članicah EGP pridobilo dovoljenje za promet z naslednjimi imeni:

Belgija, Luksemburg: Sedistress 200
Španija, Grčija, Ciper, Poljska: Sedistress
Nizozemska: Sofytol
Finska, Norveška, Švedska: Sedix
Francija, Slovenija: Anxemil
Avstrija: PhytoCalm
Italija: Tractana

Ne. Izdaja zdravila Anxemil je brez recepta v lekarnah.

Zdravilo je vsaka snov ali kombinacija snovi, ki so predstavljene z lastnostmi za zdravljenje ali preprečevanje bolezni pri ljudeh ali živalih. Na trgu je zdravilo lahko šele takrat, ko proizvajalec od pristojnega državnega organa pridobi dovoljenje za promet z zdravilom.

Prehranska dopolnila so koncentrirani viri posameznih ali kombiniranih hranil ali drugih snovi s hranilnim ali fiziološkim učinkom, ki se dajejo v promet v farmacevtskih oblikah (tabletah, kapsulah, pastilah…), tako da se jih lahko uživa v odmerjenih majhnih količinskih enotah. Njihov namen je dopolnjevati običajno prehrano in ne zdraviti ali preprečevati bolezni ter bolezenska stanja. Prehranska dopolnila obravnava zakonodaja o živilih.

Razlike med prehranskim dopolnilom in zdravilom so v namenu in uporabi, označevanju izdelkov in v nadzoru preverjanja vsebnosti snovi v izdelku.

Tilman S.A. je belgijska farmacevtska družba, ki razvija in proizvaja zdravila, prehranska dopolnila in kozmetiko, vse rastlinskega izvora. Njen ustanovitelj je Lucien Tilman, farmacevt z izkušnjami v lekarni.

Zdravilo Anxemil je lahko na voljo v škatlah z 28, 42 ali 98 tabletami. Na trgu morda ni vseh navedenih pakiranj.

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom. Zdravilo Anxemil je tradicionalno zdravilo rastlinskega izvora za navedeno področje uporabe, ki temelji izključno na podlagi dolgotrajnih izkušenj.